la Pasqua

la Pasqua

La Pasqua és un terme religiós que procedeix del llatí páscae, i aquest prové del grec paskha format a partir de l’hebreu pésakh (que significa “pas”). En el context cultural occidental, la Pasqua representa tant una important festivitat religiosa com la celebració de l’arribada de la primavera.

La Pasqua és un període de joia i alegria pels cristians que celebren que Jesucrist ha ressuscitat i alhora celebren l’arribada del bon temps i la renovació de la natura després de l’hivern. La festa religiosa de la Pasqua Florida se celebra diumenge, dilluns i dimarts de Pasqua amb una gran profusió d’aplecs, pancaritats i romiatges. La resta de festes incloses dins aquest cicle són festes que exalten l’element vegetal, fan al·legoria de la fecunditat i de l’abundància i expressen la necessitat de protecció.

A Catalunya, el pas del temps ha canviat força les tradicions que se celebraven durant aquesta època de l’any, però encara es fan caramelles, enramades, romeries i aplecs que anuncien el retorn del bon temps. La tradició més arrelada és la de l’ou de Pasqua, el principal element decoratiu de la mona i símbol de la vida i la fertilitat.

Sin Comentarios

Dejar un Comentario